Kvinna i koma födde barn – polis samlar in dna

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna som ligger i koma har fött barn i den amerikanska delstaten Arizona – varpå polisen har startat en våldtäktsutredning.

Hon bor på ett vårdhem och polisen har nu tagit ett dna-prov på barnet som kommer att jämföras med dna från alla hemmets manliga anställda.

Kvinnan är del av den amerikanska ursprungsbefolkningen och enligt ett uttalande från hennes närstående har hon legat i ett ihållande komatillstånd sedan över tio år tillbaka, vilket inte ska ha förändrats i samband med graviditeten eller födseln.

– När någon av dina närmaste har förlagts till palliativ vård, där de är som mest sårbara och beroende av andra, litar du på deras vårdare, säger Terry Rambler, ordförande för den grupp apacher som kvinnan är en del av.

– Tyvärr var en av hennes vårdare inte att lita på och denne utnyttjade henne.

Kvinnans familj är djupt bestört av det som hänt, men barnet kommer att tas om hand med största kärlek, säger dess juridiska företrädare till The New York Times.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.