Förödelse efter skyfall i Venezuela

Uppdaterad
Publicerad

Minst 13 människor har mist livet sedan kraftiga skyfall i den andinska regionen i Venezuela orsakat jordskred och stenras, meddelar lokala myndigheter.

I flera timmar öste regnet över Mocotíes-dalen i delstaten Mérida – vars natur lockar många turister – vilket fick stenbumlingar att rasa nedför bergssidorna och blockera vägarna.

Värst drabbat är samhället Tovar, där elva människor har dött, säger Méridas guvernör Ramón Guevara. Bilder på sociala medier visar bland annat hur en flod av vatten sköljer i väg bilar på en av Tovars gator efter att den närliggande floden svämmat över dess breddar.

Flera andra delar av Venezuela har också drabbats av kraftiga skyfall, bland annat huvudstaden Caracas. Landets meteorologiska institut varnar för att sex floder riskerar att svämmas över och tre delstater, Bolívar, Guárico, och Zulia, har gått upp i högsta beredskapsläge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.