Foto: Kungahuset

Första bilden på nya prinsessan

Uppdaterad
Publicerad

Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill har lämnat sjukhuset i New York tillsammans med sin dotter

Meddelar de natten till söndagen på Kungahusets Facebooksida, där de lagt ut en bild på familjen.

På bilden syns en leende Madeleine och en något allvarligare Chris O'Neill med babyn mellan sig. Av dottern syns dock inte mycket.

Prinsessan Madeleines bröllop

”Lycka och varm tacksamhet”

Flickan, parets första barn, föddes i fredags.

På hovets hemsida har kungafamiljen lagt ut sina lyckönskningar till de nyblivna föräldrarna.

”Vi känner i dag både lycka och varm tacksamhet och vår glädje är stor. Vi önskar nu att prinsessan Madeleine och Christopher får lugn och ro och kan ta vara på denna unika tid med sin lilla dotter”, skriver kungaparet.

Blir nummer fem

Kungaparet flög snabbt över till USA och har tillbringat de senaste dygnen i New York och enligt flera medier besökt sjukhuset och deras nya barnbarn.

Det ska redan vara bestämt att prinsessan Madeleines och Christopher O'Neills dotter blir både prinsessa och hertiginna. Men det är först vid den kommande konseljen som kungen ska meddela barnets titel, namn och tilltalsnamn.

Klart är i alla fall att den nyfödda blir nummer fem i Sveriges tronföljd; Efter kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle, prins Carl Philip och sin mamma: prinsessan Madeleine.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prinsessan Madeleines bröllop

Mer i ämnet