Vänsterkandidaten i franska valet höll tal som hologram – i sju städer

Uppdaterad
Publicerad

Han är den teknikglade vänsterkandidaten i det franska presidentvalet. 65-årige Jean-Luc Mélenchon är den stora kometen i opinionsmätningarna, och under tisdagskvällen höll han valmöte i sju franska städer samtidigt – som hologram.

Med hjälp av hologram uppträdde Mélenchon på sju platser samtidigt.

Den äkta Mélenchon talade i Dijon där mellan 7.000 och 8.000 anhängare fanns i publiken. Totlat drog han dock omkring 35.000 åskådare, runtom i republiken.

Presidentval i Frankrike 2017

I Nantes, Montpellier, Nancy, Clermon-Ferrand, Grenoble,  och hamnstaden Le Port på ön Réunion fick publiken se honom som hologram.

Enligt en färskopinionsmätning i Le Monde skulle Jean-Luc Mélenchon vinna över Nationella Frontens Marine Le Pen om de två ställdes mot varandra i en andra omgång.

Det skulle förövrigt de övriga två opinionsstarka kandidaterna i valet, oberoende socialliberalen Emmanuel Macron och högerpartiets François Fillon, också göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentval i Frankrike 2017

Mer i ämnet