Här skakar norska ministern loss: ”Väntat i 18 månader”

Uppdaterad
Publicerad

De slopade coronarestriktionerna i Norge skakade glädje under lördagsnatten. Även kulturministern tog sig till nattklubben för en svängom.

I Oslo och andra norska städer har köerna varit långa till nattklubbarna och på flera håll har det även varit rejält stökigt. Bland de festsugna fanns Norges kulturminister Abid Raja (V) som meddelade på Twitter att det vankades dans.

”Låt oss återvända till kultur- och utelivet. Jag återvänder till Oslo vid midnatt och vill gärna bli regerings 'dansminister' och dansa med er. Så, vart ska jag gå? Låt oss dansa tillsammans med hela Norge”, skrev Abid Raja på Twitter.

För NRK förklarar han sin glädje för att kulturlivet nu börjar återgå till det normala i Norge.

– Det här är helt fantastiskt. Hela Norge har väntat på det här i 18 månader. Vi är redo för att dansa och ta kulturen och vardagslivet tillbaka. Jag uppmanar alla att gå på teater, bio, konserter, uteliv och nyttja de möjligheter vi har, säger Raja till NRK.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.