Fyra döda i tågolycka i Tjeckien

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har dött och flera har skadats i en tågolycka i Tjeckien.

Det var sent på onsdagskvällen, lokal tid, som ett expresståg kolliderade med ett frakttåg i den tjeckiska staden Pardubice, omkring 100 kilometer öst om huvudstaden Prag.

– Fyra personer drabbades av skador som inte var förenliga med liv, säger Alena Kisiala, talesperson för den lokala räddningsinsatsen, till statlig tjeckisk tv.

Hundratals på tåget

Enligt Kavka befann sig omkring 300 personer på tåget, många av dem från andra länder. Tåget var på väg till den ukrainska staden Chop, som ligger nära gränsen till Slovakien.

Nio ambulanser, två helikoptrar och fler än 60 brandmän skickades till platsen.

– Räddningsarbetet var komplicerat eftersom den första vagnen var deformerad. Det innebar att det var svårt att nå de skadade människorna, säger brandmannen Pavel Ber till reportrar på platsen.

Flera skadade

Åtminstone 20 människor uppges ha skadats i kollisionen, men enligt Tjeckiens inrikesminister Vit Rakusan var majoriteten av skadorna lindriga. Passagerarna evakuerades från tåget till vänthallen på tågstationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.