Israeliska soldater posterade runt kroppen av en palestinsk man som skjutits ihjäl efter att ha försökt hugga soldater på ockuperade Västbanken. Foto: TT

Fyra palestinier ihjälskjutna efter attacker

Uppdaterad
Publicerad

Fyra palestinska angripare har skjutits ihjäl vid olika våldsamma attacker mot israeliska soldater på ockuperade Västbanken under torsdagen, hävdar den israeliska armén.

Under torsdagen fortsatte våldet på de ockuperade områdena på Västbanken. Fyra palestinier sköts ihjäl i olika våldsamma attacker, där den israeliska armen hävdade att palestinier angrep israeliska soldater, rapporterar Reuters.

Våldsamheterna har pågått i över tre månader och ser inte ut att klinga av.

Attacker i Israel

Vakter skadades

Nära en judisk bostättning på Västbanken gick en knivbeväpnad palestinier till attack mot säkerhetsvakter och skadade två vakter. Han sköts sedan ihjäl, enligt israeliska armén.

I Hebron på Västbanken sköts ännu en palestinsk man ihjäl. Enligt armén var han beväpnad med en skruvmejsel och gick till angrepp mot soldater vid en vägspärr. En tredje man sköts till döds efter att ha försökt köra över en soldat med sin bil. Soldaten skadades i attacken.

Sköts i arméräd

Nära den palestinska byn Qalandiya sköts två palestinier när israeliska trupper genomförde en räd. De två palestinierna ska stått tillsammans med en annan grupp personer som kastade stenar och bensinbomber. Sedan ska de två ha skjutit mot soldaterna, rapporterar Reuters. Enligt lokala sjukvårdare dödades en palestinier och sex skadades. Armén hävdar att två soldater skadades.

Över 120 döda sedan oktober

Sedan i oktober har palestinier dödat 20 israeler och en amerikansk medborgare, enligt Reuters. Israeliska soldater och beväpnade israeliska medborgare har dödat minst 124 palestinier. 76 av dem beskrivs som angripare och övriga dödades i sammandrabbningar med soldater.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacker i Israel

Mer i ämnet