”Det här är hemskt” säger John Hayden, polischef i St Louis. Foto: Robert Cohen/St. Louis Post-Dispatch via AP/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Flera poliser skadade under våldsamma protester i USA – en skjuten i huvudet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i amerikanska St. Louis bekräftar att fyra polismän har skjutits under de våldsamma protesterna i staden. Skadorna ska inte vara livshotande. Samtidigt kommer rapporter om att en polisman vid US Marshals skjutits i huvudet i Las Vegas.
– De hörde aldrig skotten. Jag tackar Gud för att de klarade sig, jag förstår det inte, säger polischefen John Hayden, som har nära till tårarna.

Protesterna, som från början var fredliga, blev våldsamma under måndagsnatten. ABC News rapporterar att demonstranterna har slagit sönder fönster, plundrat butiker och startat bränder i staden i delstaten Missouri.

Oklart vem som sköt

Nu bekräftar alltså polisen att fyra poliser i St. Louis har blivit beskjutna under protesterna. Skadorna ska enligt myndigheterna inte vara livshotande. Det är oklart vem som sköt mot polisen.

John Hayden, polischef i St. Louis, uppger att polismännen ”bara stod där” när ”någon fegis” öppnade eld. Polischefen har nära till tårarna när han berättar om det som hänt.

– De hörde aldrig skotten. Jag tackar Gud för att de klarade sig, jag förstår det inte. Det här är hemskt, säger han.

Uppgifter: Polisman skjuten i Las Vegas

Samtidigt rapporterar flera amerikanska medier att en polisman vid polismyndigheten US Marshal blivit skjuten i huvudet i Las Vegas, Nevada. Enligt 8NewsNow.com ska polisen ha avlidit av sina skador, dessa uppgifter är dock obekräftade.

USA har skakats av omfattande protester sedan ett ökänt polisingripande i Minneapolis med dödlig utgång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Protesterna i USA efter George Floyds död

Mer i ämnet
”Det här är hemskt” säger John Hayden, polischef i St Louis. Foto: Robert Cohen/St. Louis Post-Dispatch via AP/TT
Polis skyddar brandmän som håller på att släcka en brand i en plundrad butik i St Louis. Foto: Robert Cohen/St. Louis Post-Dispatch via AP/TT