Gaykonverterare gifter sig med man

Publicerad

En före detta manlig ledare för en amerikansk grupp som hävdat att den kunde omvända homosexuella har gift sig – med en annan man, skriver The Independent.

Mellan 1990 och 2008 ledde John Smid gruppen ”Love in action”, som 2005 skapade en mediestorm när det uppdagades att den hade ett program som påstods kunna omvända homosexuella.

Efter att Smid lämnat gruppen har han sagt att han försökt förneka sin egen läggning, men till slut insett att den inte kommer ändras.

– Jag trodde att något skulle hända, men det gjorde det aldrig, sade han i en intervju med den amerikanska sajten Lone Star Q tidigare i år.

Smid har nu levt som öppet homosexuell i flera år och meddelade i helgen att han gifter sig med sin partner sedan ett år tillbaka. Paret bor i delstaten Oklahoma där samkönade äktenskap blev lagliga i oktober i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.