Foto: Scanpix

Fem döda i tyskt gisslandrama

Uppdaterad
Publicerad

En man som skulle vräkas från sin bostad i tyska Karlsruhe tog till vapen.

Fem personer har dödats i ett gisslandrama i Karlsruhe i sydvästra Tyskland uppger flera tyska medier. Bland de döda finns gisslantagaren själv.

Mannen ska ha tagit fyra personer som gisslan och sedan dödat dem i samband med att han skulle vräkas från sin bostad.  Enligt vittnesuppgifter ska han ha varit jägare och sägs ha haft tillgång till flera skjutvapen. Vissa vittnesuppgifter gör dessutom gällande att han var beväpnad med handgranater.

Redan i samband med att vräkningen skulle verkställas vid 9-tiden imorse hördes skott från lägenheten och polis lät spärra av och evakuera flera kvarter. I gisslan fanns tjänstemän från kronofogdemyndigheten och en låssmed.

Trots att polisen hade specialförband på plats gick det inte att upprätta någon kontakt med mannen.  Man trodde då att det skulle bli en utdragen aktion och kunde inte avgöra om mannen hade någon medhjälpare.

Hur personerna och när personerna i gisslan dödades är ännu inte känt. Vittnen uppger att det hörts en kraftig smäll från lägenheten och att det luktat bränt från lägenheten.

En av de döda personerna är en kvinna med oklar identitet. Enligt vissa tyska medieuppgifter kan det röra sig om gisslantagarens fästmö.

Tysk polis har utlyst en presskonferens kl 16.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.