Gisslansituation i Paris

Publicerad

En man tog tre personer som gisslan i centrala Paris och barrikaderade sig på en innergård. Enligt uppgift finns den byrå som har hand om Frankrikes största youtubers på adressen. Efter fyra timmars drama meddelade franska inrikesministern att mannen gripits och gisslan fritagits.

Vid 16-tiden på tisdagen kom larmet till fransk polis om gisslandrama i den franska huvudstadens tionde arrondissement, enligt Le Parisien.

Enligt tidningen handlade det om tre personer som tagits som gisslan av en ensam man på en innergård. På adressen huserar företaget Mixicom som har hand om Frankrikes tre största youtubers (Cyprien, Norman ou Squeezie). Det uppger en källa till till France Info.

Pistol och bomb

Efter drygt två timmar av gisslandrama uppgav en poliskälla till public service-bolaget att två personer lyckats fly, och ytterligare två timmar senare meddelade franska inrikesministern att samtliga i gisslan var fria och mannen gripen.

Gisslantagaren hade uppgett att han har en bomb med sig och att han ville komma i kontakt med den iranska ambassaden. Han ska även har varit beväpnad med pistol, och sagt sig ha ”en text som han vill ge till den franska regeringen”.

Inte terrorrelaterad

Exakt vad som föranlett gisslansituationen är i nuläget oklart. Paris lokala polismyndighet har inte bekräftat några skadade.

Ett helt kvarter runt den aktuella adressen har spärrades av, rapporterar bland andra public service-bolaget France Info.

Polisen säger att det inte finns någonting som tyder på att händelsen är terrorrelaterad, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer