En annan isbjörn – i en för isbjörnar mer naturlig miljö. Foto: TT

Stort nätupprop för trångbodd isbjörn

Uppdaterad
Publicerad

På en mycket begränsad yta, utan möjligheter till aktiviteter eller stimulans, lever isbjörnen Pizza mitt i ett köpcentrum i den kinesiska staden Guangzhou. Isbjörnen är en del av en nöjespark där en rad arktiska djur har samlats för att underhålla besökarna på köpcentret.

Ett upprop på nätet har nu samlat mer än en halv miljon underskrifter, med krav på att nöjesparken stängs, rapporterar al-Jazira.

– Det här påverkar uppenbart honom (isbjörnen) psykologiskt och beteendemässigt, säger Karina O'Carroll, företrädare för djurrättsorganisationen Animals Asia, till nyhetskanalen.

Den ansvariga chefen avfärdar uppgifterna om att isbjörnen far illa och anklagar i stället djurrättsorganisationer och internationella medier för en ”häxjakt” mot honom och hans kollegor.

I Kina finns inga djurskyddslagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.