Räddningsarbetare lyckas hitta en fyra veckor gammal flicka i rasmassorna efter ett bombanfall i staden Idlib. Foto: Reuters

Han faller i tårar efter mirakulösa räddningen

Publicerad

En nyfödd flicka räddas ur rasmassorna i staden Idblib i Syrien samtidigt som räddningspersonalen gråter ut sin sorg över situationen.
En liten strimma av hopp i en annars svår vardag för den syriska civilbefolkningen som dag efter dag bombas i rebellkontrollerade områden.

Bilderna som lagts upp på internet av den syriska frivilligorganisationen Vita hjälmarna visar hur den lilla flickan räddas levande ur ett hus som kollapsat under det senaste bombanfallet mot staden Idlib. Nyhetsbyrån Reuters har granskat bilderna och menar att de är autentiska.

De omfattande flyganfallen mot Aleppo har varit världsnyheter den senaste veckan. Men den syriska regimen bombar även andra städer i rebellkontrollerade områden. Bilderna som på fredagen kom från staden Idlib visar stor förstörelse och stort mänskligt lidande.

En räddningsarbetare kan inte hålla tårarna tillbaka efter att ha funnit barnet vid liv.

I ambulansen på väg till sjukhuset med flickan i famnen utbrister han:

– Barnet har legat två timmar under rasmassorna och överlevt. Hon är en månad gammal. Åh, Gud! Vi fick gräva i två timmar för att få ut henne, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kriget i Syrien

Mer i ämnet