Han räddades efter 23 dagar i vildmarken

Uppdaterad
Publicerad

En man lyckades överleva mer än tre veckor i Alaska-vildmarken efter att hans avlägsna stuga brann ner. I torsdags räddades han av delstatspolisen som upptäckte en ”SOS”-signal som han stämplat i snön.

Tyson Steele, 30, sa att branden i det avlägsna hemmet började efter att han försökte tända sin vedspis med en pappbit.  En gnista landade på taket och tände eld på stugan.

Han tog tag i några filtar, jackor och sovsäckar innan han flydde från sin stuga. Steele hann också ta med några konserver och burkar med jordnötssmör innan stugan blev övertänd.

Dessvärre lyckades inte Tysons hund komma ut ur stugan innan det var för sent.

– Jag har inga ord för sorgen jag kände. Jag kunde bara skrika, det kändes som att jag slet ut min lunga, säger han enligt Sky News.

Byggde snögrotta för att överleva

Det var mitten av december som stugan brann ner i ett avlägset område i Susitna-dalen, Alaska. Hans telefon fungerade inte och hans närmaste granne bor 3 mil bort. Det enda sättet in och ut ur vildmarken var med flyg.

Delstatspolisen i Alaska räddade Steele efter att en av hans vänner inte hört av honom på flera veckor.

De två första dagarna efter branden sov han inne i en snögrotta som han byggt. Sedan byggde han ett slags tält med bråten som blev kvar efter branden.

Nu planerar Tyson Steele att åka till sin familj i Salt Lake City för att återhämta sig.

– De har en hund, det kommer funka som terapi, säger han enligt Sky News.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.