Youtubes egen video ”Rewind 2018”, med Will Smith som programledare, blev den mest ogillade under 2018. Foto: Thibault Camus/AP/TT & Youtube

Här är det mest ogillade klippet i Youtubes historia

Uppdaterad
Publicerad

I Youtubes årskrönika ”Rewind 2018” presenterar skådespelaren Will Smith minnesvärda videosnuttar från 2018, men klippet blev allt annat än en succé. Över 10 miljoner användare har gett videon tummen ned, och det mest ogillade klippet i Youtubes historia har korats.

Youtubes årskrönika ”Rewind 2018” är ett hopkok är minnesvärda klipp från året som gått. Förutom skådespelaren Will Smith som presenterar klippen syns även Liza Koshy, Caspar Lee och NikkieTutorials, James Charles, Lele Pons och Lilly Singh, även kallad Superwoman på Youtube.

”Vi vill ha Pewdiepie”

Videon fick användarna att reagera, men kanske inte på det sätt som Youtube hade hoppats. På bara en vecka har över 10 miljoner användare gett videon tummen ned, och bara 2,1 miljoner har gett klippet tummen upp. Därmed är klippet det mest ogillade klippet i Youtubes historia, det skriver tidningen Variety.

”Blir Rewind värre för varje år?”, skriver en användare på Youtube, en annan skriver: ”Vilka är de här personerna?” och ”Vi vill ha Pewdiepie!”. Flera användare ifrågasätter varför inte den framstående, svenske Youtube-profilen Felix ”Pewdiepie” Kjellberg var med i Rewind 2017 eller 2018.

Något han själv ifrågasätter i en egen video som han laddade upp på plattformen.

”Jag är nästan glad att jag inte är med för videon är så bortkopplad från nätverket och dess kreatörer”, säger han i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.