”Endast personal på den här toaletten” står det skrivet på lappen som tvingar KLM att be om ursäkt efter rasismanklagelser. Foto: Twitter @steveahn82 / Reuters

Här är lappen som tvingar KLM till offentlig ursäkt

Publicerad

Flygbolaget KLM ber nu om ursäkt efter de rasismanklagelserna som riktas mot dem i samband med en internationell flygning till Seoul nyligen. Personalen satte under flygresan upp en lapp, skriven på koreanska på en toalett, om att endast personal fick använda toaletten, vilket har väckt ilska i Sydkorea.

På Sydkoreanska twitter skriver en användare att KLM använder coronaviruset som en ursäkt för att diskriminera koreanerna och kräver en ursäkt. Under en pressträff i Seoul under fredagen kom även en ursäkt från Nederlänska KLM:s ledning.

– Vi är djupt ledsna över att detta betraktades som diskriminering, vilket absolut inte var besättningens avsikt, säger Guillaume Glass, regionschef för KLM i Nederländerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet