Foto: TT

Här är SVT Nyheters årskrönika för det dramatiska 2016

Uppdaterad
Publicerad

Trump, Brexit och Sveriges flyktingpolitik. Terrordåd i Bryssel. Terrordåd i Nice. Oscarstatyett till Alicia Vikander. Nobelpris till Bob Dylan. Detta är bara några av de viktigaste ingredienserna den krönika som SVT Nyheter nu summerar det händelserika året 2016 med.

I den en timme långa årskrönikan ser du de dramatiska bilderna som formade 2016, och du hör SVT Nyheters profiler kommentera vad som kom att prägla året.

Erika Bjerström, utrikeskommentator:

– Det som slog mig under mina valresor i USA under det gångna året, det var vreden. Den vrede och bitterhet som finns över den krossade amerikanska drömmen.

Nils Holmqvist, meteorolog:

– Jag blev både glad och överraskad när jag hörde att koldioxidutsläppen har slutat öka.

Rolf Fredriksson, utrikesreporter:

– De hårda tonfallen kring Brexit-omröstningen förvånade mig. Dels i Storbritannien vid valkampanjen och omröstningen, men också det jag hörde från en del EU-politiker om britterna.

Mats Knutson, inrikespolitisk kommentator:

– Det har varit ett turbulent år i svensk inrikespolitik. Flyktingpolitiken lades om i grunden. Retoriken blev plötsligt den rakt motsatta jämfört med tidigare.

Eva Elmsäter, utrikeskommentator:

– Jag hade aldrig trott att det skulle gå så fort att rita om den politiska världskartan. Nationalister och högerpopulister. Invandrarfientliga tog makten i Europa och USA.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer