Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jackor på? Jackor av? Ska vi ta av oss våra kläder? Vi måste visa att vi är tuffare än Putin” – Här hånar världsledarna Putin under G7 mötet.

Här hånas Putin av G7-ledarna – för avklädda hästbilderna

Uppdaterad
Publicerad

Världsledarna på G7-mötet passade på söndagen på att driva med Rysslands president Vladimir Putin, inför ett massivt pressuppbåd. Kommentarerna handlade bland annat om en avklädd hästrytt – som skedde för 13 år sedan.

Bilderna på Putin kablades ut 2009, och sades föreställa den dåvarande ryska presidentens semester i östra Ryssland. På bilderna sågs Vladimir Putin jaga, fiska och simma. På flera av bilderna var Putin barbröstad.

– Nu blir det barbröstad ridning till häst, sa Kanadas premiärminister Justin Trudeau i ett försök att göra sig lustig över bilderna.

Bilderna på Putin och hästen togs 2009, under en semesterresa i Sibirien. Han avbildades också med ett jaktgevär, även då utan tröja. Foto: Alexei Druzhinin/AP/TT

Hör världsledarnas kommentarer om Putin i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.