Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Många migranter från Mexiko dör ute i öknen och det är svårt och tidsödande att identifiera offren som skördas längs gränsen. Foto: Pelle Sterner/SVT

Här identifieras döda migranter från Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

”Gone but not forgotten”. Texten går att läsa på ett litet monument vid en kyrkogård i Tucson i Arizona, USA. Migranter som dött på flykten till USA går inte att identifiera för sin sista vila.

– De här människorna försöker inte gömma sig. De vill bli tillfångatagna och släppta i USA medan deras asylansökan behandlas, säger rättsläkaren Gregory Hess, som jobbar med att identifiera kvarlevorna.

Den stora migrantvågen sätter press på delstaterna längs gränsen mot Mexiko. Problemen är många och resan över gränsen är oftast livsfarlig för migranterna. Många dör ute i öknen och ofta är det svårt och tidskrävande att identifiera offren som skördas längs gränsen. I takt med att dödsoffren blir allt fler har rättsläkarna tusentals olösta fall att arbeta med.

Gregory Hess, rättsläkare, visar SVT:s USA-korrespondent Stefan Åsberg en länga med kartonger uppradade i en lastbil.

– När man ser det från sidan ser det inte ut vara mycket, men framifrån ser man att det är många lådor, säger Gregory Hess och pekar på kartongerna där över 600 människors kvarlevor förvaras.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.