• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Här kommer sjukhusfartyget till Los Angeles – USA har flest smittade i världen

Publicerad

Över 100 000 människor har konstaterats bära på coronaviruset i USA. Antalet dödsfall med koppling till virussjukdomen är uppe i över 1 500, enligt statistik från Johns Hopkins University.

USA genomför omfattande virustester vilket kan förklara det stora antalet fall på kort tid i landet. Bara i Kalifornien har omkring 90 000 personer testats.

På fredagen kom sjukhusfartyget Mercy till Los Angeles för att hjälpa till med vården i delstaten. Även New York får snart assistans av ett liknande sjukhusfartyg.

De länder som drabbats värst, räknat i antalet bekräftat smittade, är USA, Italien, Kina och Spanien i nämnd ordning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet