Kvinnan slungas ner från bron i London

Uppdaterad
Publicerad

Övervakningsbilder från Westminster Bridge i London visar hur en kvinna slungas ner i vattnet från bron under vansinnesfärden, då en man rammade fotgängare längs det välbesökta gångstråket. Händelsen krävde fem dödsoffer inklusive gärningsmannen.

I en tidigare version av texten hade vi ett klipp på när kvinnan slungas ned från bron. Vi har valt att avpublicera detta efter att kvinnan avled av sina skador.

Fem personer dödades och ett 40-tal skadades i det som antas vara ett terrordåd. Det hela utspelade sig på onsdagen i kvarteren kring parlamentsbyggnaden i London.

Flera personer blev vittne till det fruktansvärda dådet.

– Vi såg bilen meja ner en kvinna som hamnade under hjulen. Vi såg minst 10-12 kroppar, berättar en kvinna som inte uppgivit sitt namn för Reuters.

Läs mer: Minst fyra döda och 40 skadade i misstänkt terrordåd

Mejade ner gångtrafikanter

Attacken började med att gärningsmannen mejade ner gångtrafikanter längs Westminsterbron. Övervakningskameror visar bilder på hur bilen i hög fast kör längs det populära gångstråket. Filmen visar även hur en kvinna slungas eller hoppar ner från den cirka 20 meter höga bron rakt ner i Themsenfloden.

– Han hann köra på tre personer innan nån förstod vad som pågick. Han sicksackade fram, det gick inte mer än tio sekunder mellan träffarna, säger vittnet Ismail Hassan.

Hon räddades mirakulöst nog, men skadades svårt, rapporterar The Guardian. Polisen tror inte att någon mer ska ha ramlat i vattnet i samband med händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Attacken i London

Mer i ämnet