En av överlevarna bärs ut på bår i staden Baris hamn. Foto: TT

Här räddas passagerarna från den brinnande färjan

Uppdaterad
Publicerad

Arbetet med att rädda passagerarna från den brinnande färjan i Medelhavet har pågått under måndagen.

Nästan 36 timmar efter att branden bröt ut har alla de 500 passagerarna på den brinnande färjan evakuerats. Under morgonen anlöpte fartyget Spirit of Piraeus hamnen Bari i sydöstra Italien med 49 räddade färjepassagerare ombord. Den första personen som hjälptes av var en man insvept i en gul filt med bandage på fötterna, rapporterar tv-kanalen CBS News. Branden gjorde att färjans däck blev mycket varmt och flera har vittnat om att skorna smälte på fötterna.

Räddningsarbetet har varit svårt. Ett försök att bogsera fartyget från olycksplatsen misslyckades och andra fartyg kunde inte komma nära. I mörker och hårt väder har passagerare därför vinschats upp av italienska och grekiska räddningshelikoptrar under natten.

– De meddelade att kvinnor och barn skulle evakueras först. Andra fartyg kunde inte komma nära oss på grund av regnet och vindarna, berättar Vassiliki Tavrizelou, som räddades tillsammans med sin tvååriga dotter, för Daily Mail.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Färjebrand i Medelhavet

Mer i ämnet