Foto: Polisen, Berlin

Brutala attacken: Här sparkar han ned kvinnan för trappan

Uppdaterad
Publicerad

I en video som spridits över hela världen ses en man sparka en ung kvinna i ryggen så att hon handlöst faller ned för trappan i en tunnelbanestation i Berlin. Kvinnan skadades efter den brutala attacken och nu ber polisen i Tyskland om hjälp för att hitta gärningsmannen.

På övervakningsbilder från tunnelbanestationen Hermannstraße i Berlin den 27 oktober kan man se händelseförloppet. Tyska polisen släppte filmen till allmänheten 8 december.

En okänd man sparkar plötsligt ned den 26-åriga kvinnan för trappan. Med sig har han flera killkompisar som bekymmerslöst går vidare efter händelsen.

Polisen har inte gått ut med något motiv för attacken, utan säger att det skett utan uppenbar anledning.

Kördes till sjukhus

I videon ser man istället hur förbipasserande hjälper kvinnan upp efter attacken. Hon kördes senare till sjukhuset där hon behandlades för sina skador. Kvinnan lämnade sedan in en anmälan om grov misshandel.

Efter att polisen gått ut med en efterlysning av mannen och hans kompisar under torsdagen har minst sex tips kommit in. De hoppas dock på att fler hör av sig med sina iakttagelser.

Efter att polisen gått ut med videon har den spridits över hela världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.