Helikopter försvann från radarn i Portugal – fyra befaras ha krashat i bergsdistrikt

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer befaras ha omkommit efter att en ambulanshelikopter försvunnit från radarn i ett bergigt område nära Portugals näst största stad Porto. Enligt portugisiska medier har helikoptern, som ännu inte hittats, med största sannolikhet kraschat.

Det var strax efter klockan 18 på lördagen som ambulanshelikoptern försvann från radarn. De fyra personerna ombord, två helikopterpiloter tillsammans med en läkare och en sjuksköterska, var på väg tillbaka till sitt basläger i distriktet Braganca när den kraschade, enligt public service tv-kanalen RTP

Sjukvårdspersonalen i helikoptern var på väg tillbaka efter att ha genomfört ett uppdrag med en 76-årig svårt hjärtsjuk patient i Porto.

Dåligt väder

Under lördagskvällen var väderförhållandena dåliga i området, uppger portugisiska räddningsmyndigheten INEM. Natten mot söndag var beskedet från myndigheten att man fortfarande genomförde sökningar i det kuperade distriktet. Några spår av helikoptern eller de fyra personerna har dock inte bekräftats, åtminstone inte officiellt.

Enligt uppgifter till RTP har över 90 personer deltagit i sökningsarbetet. Myndigheterna ska enligt tv-kanalen även ha fastställt att helikoptern faktiskt har kraschat, och att ingen av personerna ombord har överlevt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.