Gripna saknar koppling till Belgien

Uppdaterad
Publicerad

De fyra personer som gripits i Aten har ingen koppling till det terrordåd som planerades av en grupp jihadister i Belgien, enligt belgiska åklagarmyndigheten.

– Dessa människor har ingenting med det belgiska ärendet att göra, säger talespersonen Eric Van der Sypt enligt Ritzau, som citerar den tyska nyhetsbyrån DPA.

Medieuppgifter gjorde under lördagen gällande att det bland de gripna skulle finnas en man som ”överensstämmer med beskrivningen” av den misstänkta samordnaren och finansiären av gruppen.

Terrorräd i Belgien

I torsdags sköts två män ihjäl och en greps under en räd i staden i Verviers i östra Belgien. Enligt myndigheterna tillhörde männen en cell som planerade en storskalig terrorattack riktad mot den belgiska polisen. Sedan dess har drygt ett tjugotal människor gripits runtom i Europa i räder mot misstänkta terrorister.

På torsdag ska Storbritanniens och USA:s utrikesministrar stå värd för ett möte i London med koalitionen för kampen mot Islamiska staten (IS). En av huvudpunkterna på mötet blir frågan om hur hemvändande islamistiska krigare ska hanteras, skriver Daily Telegraph.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorräd i Belgien

Mer i ämnet