Två poliser framför klostret Mont-Saint-Michel i Franrike. Foto: TT

Hotfull man jagades i Mont-Saint-Michel

Uppdaterad
Publicerad

En av Frankrikes mest besökta turistmål, Klostret Mont-Saint-Michel, fick evakueras efter att en turistguide överhört en man på en buss säga att han skulle attackera polisen.

Evakueringen skedde som en försiktighetsåtgärd uppger sajten bfmtv.com. Turistguiden kontaktade myndigheterna runt klockan 07.45 efter att ha hört mannen på en buss säga att han skulle attackera polis.

Turister har stoppats från att ta sig till turistmålet i Basse-Normandie i västra Frankrike, som bland annat består av ett kloster, som årligen besöks av över en miljon människor.

– Vi ville gå på mässan på klostret. Men nu kan vi inte det, säger Clotilde till nyhetsbyrån AP. 

En polishelikopter flög över området och sökte efter den efterlysta mannen som ska ha fångats på kamera.

– Av säkerhetsskäl bestämde jag mig för att stänga klostret och att evakuera berget, säger Jean-Marc Sabathé, ansvarig på kommunen till Ouest France.

Han berättar att den efterlyste mannen kom med hoten efter att ha bråkat med en kaféanställd.

Enligt Jean-Marc Sabathé, som uttalar sig för Franceinfo, befinner sig personen nu inte längre i byn och turistmålet öppnades igen under eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.