Arkivbild Foto: Mel Evans/AP

Hund dog på bagagehylla på flygplan

Uppdaterad
Publicerad

En anställd på ett United Airlines-plan tvingade ägaren att placera den lilla hunden på bagagehyllan. Det amerikanska flygbolaget tar på sig hela ansvaret, och kallar det ”en tragisk händelse”.

Kvinnan som i måndags flög från Houston till  LaGuardia flygplats i New York med barn och en liten hund tvingades av personalen att placera hunden, en fransk bulldog — som bars i en liten väska — på bagagehyllan under den 3,5 timme långa resan, enligt en annan passagerare.

”Vid resans slut hittade kvinnan hunden död. Hon satt på golvet och grät, och alla passagerare i närheten var helt förstummade”, twittrar medpassageraren Maggie Gremminger.

– Vi tar fullt ansvar för den här tragedin och uttrycker våra djupaste medkänslor till familjen. Vi undersöker grundligt vad som inträffade för att förhindra att det händer igen, sade flygbolaget United Airlines i en kommentar till CNN.

24 djur har dött

United tillåter husdjur i kabinen om de transporteras i en bur som får plats under sätet. Vissa typer av djur är förbjudna ombord på bolagets flygplan. Den här hunden fanns inte på listan med förbjudna djur, enligt flygbolaget.

Enligt USA:s transportdepartement har 24 djur dött under transporter med amerikanska flygplan under 2017. 18 av dessa djur dog under transporter med United, uppger CNN.

Erbjuder obduktion

Talespersonen Maggie Schmerin sade att United har varit i kontakt med hundens ägare och erbjudit ersättning för en obduktion av djuret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.