Hundratals hem har förstörts och flera personer befaras ha dött i bränder i Oregon i USA. Foto: Andy Nelson/Chris Pietsch/AP/TT

Skogsbränder härjar i Oregon – hundratals hem har brunnit ned

Uppdaterad
Publicerad

Minst två personer har dött, och hundratals hem har brunnit ned, i Oregon i USA.

Delstatens guvernör varnar för att skogsbränderna som nu härjar i Oregon kan bli de mest förödande i delstatens historia.

Boende i delar av Oregon har tvingats fly sina hem med bara några minuters varsel, rapporterar AP.

– Alla måste vara på sin vakt. Det här kan bli de mest förödande skogsbränderna i delstatens historia, sett till förlorade liv och förlorad egendom, säger Oregons guvernör Kate Brown.

Guvernören har inte gått ut med några uppgifter om hur många personer som befaras ha dött i bränderna.

Flera döda

Polisen har bekräftat för den lokala tv-stationen KOIN i Orgegon att en pojke och hans mormor dött i en skogsbrand i närheten av staden Lyons i Orgeon.

Oregon gränsar till delstaten Washington, där en ettårig pojke dött då hans familj försökte fly från skogsbränderna. Hans föräldrar vårdas på sjukhus.

”Inte ens kunnat ta oss in”

Fem samhällen i Oregon har i princip utplånats av bränderna. I delar av delstaten är det fortfarande oklart hur stor skada bränderna har orsakat.

– Uppriktigt sagt så har vi inte ens kunnat ta oss in i de områdena, säger en brandinspektör till AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.