Foto: AP/TT

Hundratals migranter befarat omkomna

Publicerad

Mer än 200 migranter befaras ha omkommit på Medelhavet i helgen. 7 500 personer har undsatts vid Libyens kust sedan i torsdags.

Elva kroppar flöt upp på stranden vid Az-Zawiyah i Libyen, varav ett spädbarn, enligt en talesperson för Röda halvmånen i staden.

De misstänks ha befunnit sig ombord på en överlastad gummibåt med 170 migranter. Bara sju personer kunde räddas av den libyska kustbevakningen.

Över tusen försvunna i år

I ett annat fall i helgen togs omkring 60 överlevande till Sicilien. De hade befunnit sig ombord en gummibåt som började att tappa luft på havet. Enligt överlevarna fanns omkring 120 personer på båten.

Enligt FN:s flyktingorgan har omkring 1 150 personer försvunnit eller omkommit hittills i år, exklusive helgens fall, när de försökt att nå Italien från Nordafrika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.