Foto: TT

Israel: Två döda i knivattack i Tel Aviv

Uppdaterad
Publicerad

Två personer dödades i ett knivattentat i Tel Aviv nu i eftermiddags. En 24–årig palestinier har gripits och polisen letar nu efter medhjälpare.

Två personer, varav den ena är i 20–årsåldern dödades i en knivattack i eftermiddags. Dådet skedde vid en kontorsbyggnad i södra tel Aviv och gärningsmannen, som skadades lindrigt, ska ha gått till attack utanför en synagoga som ligger i fastigheten.  En person ska enligt polisen ha fått lindriga skador, uppger nyhetsbyrån AP.

Den gripne 24–-åringen, uppges vara från en stad nära Hebron på den ockuperade Västbanken. Han ska ha fått tillåtelse att resa in i Israel för ungefär en månad sedan. Efter gripandet ska ha sagt till polisen att han reste in för att attackera och döda judar.

Attacker i Israel

Vid en skottlossning och en attack med bil nära en judisk bosättning på Västbanken dödades tre personer, skriver AFP. Enligt den israeliska tidningen Haaretz är två av de döda judar och en palestinier.

Angriparen, en palestinier som greps, avlossade först eld från en bil och körde sedan på fotgängare. Flera människor skadades också.

Under hösten har en rad knivattacker med dödlig utgång skett i Israel. Våldsvågen har skördat 16 israelers och 82 palestiniers liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacker i Israel

Mer i ämnet