Israeliska soldater patrullerar vid gränsen mot Gazaremsan. Strider har för första gången på två år brutit ut mellan israeliska soldater och palestinier. Foto: TT

Israeliskt stridsflyg attackerade mål i Gaza

Publicerad

Den israeliska armén attackerade under torsdagskvällen två platser inne i Gaza. Attackerna var vedergällning för raketer som avfyrades från Gaza tidigare under torsdagen.

Både stridsvagnar och stridsflyg deltog vid attacken, rapporterar israeliska Haaretz. Enligt tidningen håller israeliska myndigheter palestinska Hamas ansvarig för de tre raketer som avfyrades från Gaza under torsdagen. En av raketerna slog ner på israeliskt territorium, men det finns inga rapporter om skadade.

Raketerna avfyrades samtidigt som det hölls demonstrationer i Gaza, på Västbanken och i östra Jerusalem, mot president Donald Trump besked att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad tidigare i veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer