Jeremy Hunt ny utrikesminister i Storbritannien

Uppdaterad
Publicerad

Jeremy Hunt presenterades under måndagskvällen som ny utrikesminister efter Boris Johnsons avgång, enligt AP.

”Drottningen har haft nöjet att godkänna utnämnandet av den högvälborne parlamentsledamoten Jeremy Hunt som utrikesminister”, skriver premiärminister Theresa Mays stab i ett uttalande enligt TT.

Jeremy Hunt är i dag hälsominister. Det har han varit sedan 2012 och är i och med det den som har suttit längst på den posten i Storbritannien. Han var tidigare kulturminister 2010-2012. Kulturminister Matt Hancock tar nu över som hälsominister, enligt BBC.

Har ändrat sig om brexit

Hunt ses som en av Theresa Mays mest lojala ministrar, enligt AP. Han var motståndare till brexit under omröstningen 2016 men har senare sagt sig ha ändrat uppfattning eftersom EU, enligt honom, har bemött Storbritannien arrogant i förhandlingarna, enligt the Guardian.

Tidigare under måndagen uttalade sig Hunt om turerna efter ministeravgångarna i Storbritanien. Han gav då tydligt sitt stöd till Theresa May.

”Måste ställa oss bakom May”

– Låt oss vara tydliga, de enda som glädjer sig åt det som har hänt den här morgonen är människor som Tony Blair och Peter Mandelson som vill stoppa brexit till vilket pris som helst, sade han enligt Daily Express.

Han fortsatte:

– Om vi ska kunna leverera det brexit som det brittiska folket vill ha så måste vi ställa oss bakom Theresa May, låt henne förhandla!

Så sent som i januari i år fick han frågan från May om att byta ministerpost under en regeringsombildning. Men den gången tackade han nej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.