Människor samlas på gatorna efter att en jordbävning med magnituden 6,7 inträffat söder om staden Coquimbo i norra Chile.

Jordbävning i Chile: ”Det kändes väldigt starkt”

Uppdaterad
Publicerad

En jordbävning med magnituden 6,7 drabbade Chile under natten till söndagen svensk tid.

– Det kändes väldigt starkt, säger Camila Castillo, en receptionist på ett hotell i kuststaden La Serena till Reuters.

Jordbävningens epicentrum låg ungefär 15 mil sydväst om hamnstaden Coquimbo, utanför den populära turistorten Tongoy, enligt USA:s geologiska myndighet USGS. Jordbävningen ska ha börjat vid halv elva-tiden på lördagskvällen lokal tid.

Två äldre personer har dött i följderna av jordbävningen – båda av hjärtstopp, skriver La Tercera. Det finns inga uppgifter om eventuella skadade och ska inte finnas någon risk för en tsunami, enligt AP.

Avbruten evakuering

Myndigheterna beordrade inledningsvis en evakuering av kustområdena i närheten av Coquimbo. Evakueringen avbröts däremot när risken för en tsunami senare kunde uteslutas.

Vittnen uppger för tidningen La Tercera att jordbävningen orsakat mindre skador på byggnader i området. Vid midnatt var omkring 200 000 personer i Coquimbo-området utan elektricitet men under natten har strömmen börjat återvända, skriver tidningen.

– Det kändes väldigt starkt. Turisterna var nervösa men ingenting allvarligt hände, säger Camila Castillo, en receptionist på ett hotell i La Serena till Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.