Här drar stormen in över Florida. Foto: David Green/@dsg_dukester/Twitter/Reuters/NASA/TT

Journalister döda i stormen Alberto i USA

Uppdaterad
Publicerad

En programledare och en fotograf har omkommit efter att stormen Alberto nått fastlandet. Ett träd föll på journalisternas fordon när de var ute och rapporterade om ovädret.

Orkansäsongen i USA har dragit igång och den subtropiska stormen Alberto är den första namngivna för säsongen. Den har nu dragit in över det amerikanska fastlandet och flera stater har infört undantagstillstånd.

Rapporterade om vädret

En programledare och en fotograf omkom under måndagen, när de var ute och rapporterade om vädret och översvämningar till följd av stormen i North Carolina.

De omkom när ett träd föll på deras fordon.

Undantagstillstånd infört

Stormen som nådde sydöstra USA under måndagen har orsakat översvämningar, men vindhastigheten var lägre än förväntat. Men det finns fortfarande risk att stormen blir kraftigare och flera stater har infört undantagstillstånd.

Tusentals invånare i Florida har blivit tillsagda att evakuera.

Dödliga orkaner i USA och Karibien ledde till omfattande strömavbrott och hundratusentals förstörda byggnader förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.