Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Juridisk rådgivare i Vita huset utsedd

Uppdaterad
Publicerad

Den tillträdande presidenten Donald Trump har valt ut Washington-advokaten Donald McGahn till sin juridiske rådgivare i Vita huset.

Redan under valkampanjen arbetade McGahn för Trump och nu ska han axla ansvaret att vara rådgivare i alla juridiska frågor som rör presidenten och hans administration.

McGahn är en veteran i Washington och var en av de få republikaner som tidigt gav sitt stöd Trump under hans kandidatur. Tidigare har han lett den federala valkommissionen. Han har också varit en del av Republikanernas kommitté som övervakar partiets kampanjer till representantshuset.

”Lysande juridiskt sinne”

– Don har ett lysande juridiskt sinne, utmärkt karaktär och en djup förståelse för konstitutionell rätt, säger Donald Trump i ett uttalande.

– Han kommer att ha en viktig roll i vår administration och jag är tacksam för att han är villig att tjäna vårt land på en så hög nivå.

Bland annat kan Donald McGahn få i uppgift att se över de potentiella konflikterna som kan komma av Donald Trumps affärsverksamhet och presidentskap, skriver TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.