Fraktfartyget Golden Ray har kapsejsat vid Driftwood Beach utanför delstaten Georgias kust. Foto: TT/AP

Samtliga besättningsmän räddade ur kapsejsat fartyg

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga besättningsmän har räddats ur fraktfartyget Golden Ray, som natten mot måndag kapsejsade utanför den amerikanska delstaten Georgias kust. Det uppger kustbevakningen till nyhetsbyrån AP.

Det var tidigt på söndagsmorgonen, lokal tid, som fraktfartyget Golden Rays problem tog vid. Båten krängde kraftigt och välte sedan i St Simons-sundet, där det hamnade på sidan. Det är fortfarande oklart vad som orsakade olyckan. Det 200 meter långa fartyget lade sig strax utanför delstaten Georgias kust, inom enkelt synhåll från stranden och badgästerna där, enligt nyhetsbyrån AP.

Ombord på Golden Ray fanns 24 besättningsmän, av dem kunde 20 personer räddas under måndagen innan en brand förhalade räddningsarbetet. Natten till tisdag lyckades räddningsarbetarna borra ett hål i skeppets skrov, vilket kunde användes för att få ut de resterande fyra besättningsmännen. De har först till sjukhus för kontroll.

Oklar orsak till olyckan

Efter den lyckade räddningsoperationen meddelade kustbevakningen att man nu fokuserar sitt arbete på att förhindra eventuella skador på miljön och på att bärga fartyget.

Fartyget ska ha transporterat bilar när olyckan inträffade. Det är flaggat på Marshallöarna och var på väg mot amerikanska Baltimore, enligt sajten vesselfinder.com. Fartyget är sydkoreanskt ägt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.