Skådespelaren Steve Carell är en av kändisarna som hakat på kampanjen. Foto: AP/Skärmdumpar från Twitter

Kändisarnas stöd till demonstranterna: Samlar in pengar till borgen

Uppdaterad
Publicerad

Flera kändisar har nappat på en kampanj i sociala medier och samlat in pengar till en organisation som betalar borgen för gripna demonstranter.

Steve Carell och Seth Rogen är några av namnen som hakat på kampanjen på Twitter för att samla in pengar till den ideella organisationen Minnesota Freedom Fund. Enligt organisationens hemsida betalar de borgen för de som inte har råd med det samtidigt som de arbetar för att avskaffa borgensystemet.

På Twitter delar tusentals uppmaningar om att donera till organisationen för att hjälpa de som grips i samband med demonstrationerna i bland annat Minneapolis.

”Vi känner oss hedrade över allt stöd vi får just nu” skriver Minnesota Freedom Fund på sin hemsida.

I minst 20 städer runt om i USA har protester brutit ut mot polisens våld mot den afroamerikanska befolkningen efter att en svart man, George Floyd, avled när en polis tryckte sitt knä mot hans nacke. Händelsen fångades på film och i videon hörs hur George Floyd vädjar till polisen att han inte kan andas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.