Många skadades under veckans tjurusning i San Fermín-festivalen i spanska Pamplona. Varning för starka bilder. Foto: Scanpix.

Kaos i Pamplona – många skadade

Uppdaterad
Publicerad

Ett tjugotal skadades under en tjurrusning i Pamplona.

Tjurrusningen i nordspanska Pamplona på lördagsmorgonen blev kaotisk. 21 personer fördes till sjukhus enligt lokaltidningen Diario de Navarra. För minst en, en baskisk 19-åring, var tillståndet allvarligt. Ytterligare fyra personer fick föras till sjukhus, uppger en talesperson för provinsen enligt nyhetsbyrån AP.

Det var vid den trånga ingången till tjurfäktningsarenan som trängsel uppstod på grund av den stora tillströmningen av människor, skriver El Pais. Tjurarna fick svårt att komma vidare in på arenan vilket ledde till att flera personer blev klämda eller nedtrampade.

San Fermín-festivalen har pågått hela veckan, med tjurrusningar genom stadens gator inför de dagliga fäktningarna.

I går blev tre män illa skadade.

Varje år skadas dussintals i tjurrusningarna, de flesta skadas genom att de snubblar och ramlar i jakten. Tjurarna som deltar i den traditionella rusningen kan väga uppemot 625 kilo, 15 personer har totalt dödats i tjurrusningar sedan 1924.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.