Donald Trump och John Kasich. Foto: TT

Kasich hoppar av – Trump ensam kandidat kvar

Uppdaterad
Publicerad

John Kasich tänker inte kämpa vidare om att bli USA:s nästa president. Han lämnar kampen om det republikanska partiets nominering, och lämnar därmed fältet fritt för den enda kvarvarande kandidaten, Donald Trump.

Delstaten Ohios republikanska guvernör John Kasich bekräftade sent på onsdagskvällen svensk tid att han hoppar av kampen om att bli Republikanernas presidentkandidat i USA.

Redan tidigare under onsdagen kom uppgifter inifrån Kasichs stab om att han planerade avsluta sin kampanj.

Lämnar fältet öppet för Trump

John Kasich har inte setts som en särskilt stark konkurrent om att vinna sitt partis nominering, då han enbart har vunnit primärvalet i en stat, sin hemmaplan Ohio.

I och med Kasichs avhopp är nu Donald Trump ensam kvar om att bli partiets kandidat. Trumps starkaste motståndare, Ted Cruz, kastade för sin del in handduken under tisdagen.

Trump beredd presentera regeringsförslag

Under kvällen har Donald Trump i en intervju med Fox News också berättat att han kan tänka sig att presentera sitt förslag till regering redan före Republikanernas kongress i juli. Det är först på kongressen som partiet officiellt utser vem som ska bli dess kandidat till presidentposten.

Än så länge har Donald Trump inte pekat ut någon som sin vicepresidentkandidat.

Clinton väntas bli motståndaren

På Demokraternas sida fortsätter samtidigt kampen om partiets nominering, mellan Hillary Clinton och Bernie Sanders. Clinton anses av de flesta vara den väntade segraren där.

I nationella opinionsmätningar där Clinton hypotetiskt ställs mot Trump i presidentvalet i höst leder också Clinton stort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

USA:s nye president

Mer i ämnet