Kenya: Minst 31 drunknade när buss sveptes av flod

Uppdaterad
Publicerad

Över 30 personer har omkommit efter att en buss påväg till ett bröllop i Kenya blev medsvept när den skulle korsa en översvämmad flod under lördagen, rapporterar The Guardian.

Det var en bit öster om huvudstaden Nairobi som olyckan inträffade under lördagen. En gul skolbuss hyrd för att köra bland annat en kyrkokör till ceremonin i orten Kitui, tippade och sjönk medan föraren försökte navigera i det böljande vattnet.

Det är ännu oklart hur många som totalt omkommit, men Kituis guvenör Charity Ngilu uppgav under dagen att man fått upp över 23 kroppar ur vattnet. På söndagen bärgade man ytterligare 8, vilket blir totalt 31 stycken drunknade.

Några ombord på den drabbade bussen lyckades fly och hjälptes till säkerhet. 12 personer, inklusive fyra barn kunde räddas.

Vittnen berättade att föraren hade stannat för att ta sig fram över floden och att han befann sig nära andra sidan när bussen sveptes med strömmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.