Tv-serien ”the Samaritans” diskuteras flitigt i sociala medier.

Kenyansk tv-serie driver med biståndsarbetare

Publicerad

I komediserien ”the Samaritans” drivs det friskt med biståndsarbetare. Men det ska inte bara vara roligt, utan också skapa debatt kring hur biståndspengar används, menar seriens regissör Hussein Kurji.

När regissören Hussein Kurji fick frågan om han ville göra en komedi för tv kom han att tänka på alla absurda historier han hört om internationella hjälporganisationer.

– I Kenya finns många utlänningar som jobbar med bistånd och man hör hela tiden historier om ”den onda, den goda och fula” inom biståndsbranschen. Så istället för att skapa ett drama om hjälporganisationer så tänkte vi att: varför inte göra en komediserie med en twist?, säger Hussein Kurji.

I komediserien, ”the Samaritans” (samariterna reds. anm) får vi en inblick i de internationella hjälporganisationernas värld. Serien har uppmärksammats mycket och väckt reaktioner bland biståndsarbetare världen över.

”Handlar mest om att söka pengar”

I serien står den dysfunktionella organisationen ”Aid for Aid” i centrum. Den är en organisation som inte gör nåt vettigt utan mest söker pengar till olika projekt innan de ens kommit på vad biståndspengarna ska användas till.

– Förutom att roa människor handlar komediserien om att skapa en diskussion om organisationernas arbete, säger regissören Hussein Kurji.

Serien ställer frågor om vad organisationerna gör med alla pengarna, om hjälpen fungerar och om det verkligen är bra med bistånd?

Se inslaget ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer