Beväpnad man ihjälskjuten på flygplats i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Fransk polisen har skjutit ihjäl en man på flygplatsen Charles de Gaulle i Paris. Mannen ska ha varit beväpnad med kniv. Enligt uppgifter från en flygplatsanställd inträffade händelsen runt klockan 08.20.

Händelsen ska ha ägt rum på terminal 2F, enligt BFMTV. Polisen ska enligt uppgifterna ha bett mannen att lägga ner kniven, vilket han inte ska ha gjort.

”I morse oskadliggjorde poliser en hotfull person som var i besittning av en kniv på Charles de Gaulle-flygplatsen”, skriver Parispolisen på sitt twitterkonto.

Mannen ska ha gått mot polisen som sedan avlossade skott. Han ska ha träffats i buken enligt en källa BFMTV hänvisar till. Mannen beskrivs av tidningen som hemlös.

Charles de Gaulle är Europas näst största flygplats mätt i antal passagerare och en av Frankrikes viktigaste internationella flygplatser.

Mätt i antalet flygplan som landar och lyfter är det den största i Europa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.