Flera personer har skadats och dödats i en knivattack i tyska Würzburg. Den misstänkte gärningsmannen skottskadades i samband med gripandet. Foto: Karl-Josef Hildenbrand/TT

Knivattack i tyska Würzburg – tre personer dödade

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har dödats och flera har skadats allvarligt i en knivattack i den tyska staden Würzburg under fredagen. En misstänkt gärningsman har gripits av polisen. Än så länge finns inget motiv till attacken och mannen ska inte vara bekant med offren sedan tidigare.

Vid 17-tiden på fredagen larmades polisen till centrala Würzburg, som ligger i delstaten Bayern. En man hade där gått till attack mot flera människor med vad ögonvittnen beskriver som en stor kniv.

Minst tre personer har dödats och fem personer har skadats svårt, uppger Bayerns inrikesminister Joachim Herrmann enligt nyhetsbyrån Reuters.

Misstänkt gärningsman gripen

Den lokala polisen skriver på Twitter att en misstänkt gärningsman har gripits och att det inte finns anledning att tro att det finns fler gärningsmän. Dessutom uppger man att den misstänkte, som ska vara 24 år gammal och av somaliskt ursprung, skottskadades i samband med gripandet.

”Mannen, som bor i Würzburg, träffades av en poliskula”, skriver den lokala polisen på Twitter.

Mannens tillstånd uppges inte vara livshotande, han förhördes senare på sjukhus.

Inte bekant med offren

Under lördagen höll  Bayerns högsta säkerhetsansvariga, Joachim Herrmann en pressträff tillsammans med Bayerns politiska ledare Markus Söder. Där meddelade de att motivet till attacken fortfarande är okänt. Det framgick också att den misstänkte gärningsmannen inte ska vara bekant med offren sedan tidigare.

Några dagar innan händelsen ska 24-åringen ha tvångsvårdats på en psykiatrisk avdelning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.