Här använder en fiskare flera kondomer som ett flöte. Foto: Reuters/Core News

Kondomanvändning i Kuba sträcker sig längre än sex

Uppdaterad
Publicerad
Årtionden av handelssanktioner och en dysfunktionell ekonomi har gjort att Kubas butiker ofta stor tomma på varor. I Kuba har det därför blivit vanligt att använda billiga produkter som redan finns – som till exempel kondomer, till lite allt möjligt.

När det väl kommer in varor på marknaden är det få som har råd att betala det dyra priset. På svarta marknaden kan vissa produkter därför skjuta i höjden.

I Kuba har det därför blivit vanligt att använda billiga produkter som redan finns – som till exempel kondomer, till lite allt möjligt.

”Kondomen förhöjer alkoholhalten”

För en svenska krona kan du få nio kondomer. Orestes Estevez har en vineri i Havana och använder kondomen som ett lock för sina flaskor när han fermenterar vinerna.

– Kondomen förhöjer alkoholhalten och förrbättrar fermenteringen, jag tycker också det blir mycket klarare, säger Orestes Estevez.

Se fler användningsområden för kondomen i videon ovan. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer