President Donald Trump har informerats om den senaste incidenten i Omanbukten, enligt Vita huset. Foto: AP/TT

Kongressen skippar riksrätt mot Trump

Publicerad

Representanthuset har röstat för att bordlägga en resolution om att ställa president Donald Trump inför riksrätt. Samma dag hålls en omröstning om att ställa justitieminister William Barr till svars för att ha undanhållit information.

Resolutionen om riksrätt, som lagts fram av Texasdemokraten Al Green, gick därmed inte till omröstning.

Kongressen röstade med siffrorna 332 mot 95 för att lägga frågan åt sidan.

Green hänvisar i skrivelsen till den amerikanske presidentens senaste uttalanden om demokratiska ledamöter i representanthuset – uttalanden som har fördömts som rasistiska, rapporterar NBC News.

– President Donald Trumps rasistiska kommentarer har legitimerat, och ökat, rädsla och hat mot nya amerikaner och mot färgade människor, säger Green.

Representanthuset hade på tisdagen röstat igenom en resolution där Trumps uttalanden fördöms.

Kongressen röstar på onsdagen även om att ställa justitieminister William Barr till svars för att han undanhållit information om en omtvistad planerad fråga om medborgarskap i frågeformuläret för nästa års folkräkning. Trump gav nyligen upp sina försök att få med frågan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer