Cho Hyun-Ah lämnar en domstol i Seoul i maj 2015 efter att ha dömts till fängelse för nötskandalen. Nu har även hennes yngre syster ställt till med skandal. Arkivbild. Foto: TT

Korean Air-boss ber om ursäkt för döttrar

Uppdaterad
Publicerad

Korean Airs vd Cho Yang-Ho har än en gång tvingats till offentlig ursäkt för sina döttrar, sedan även dotter nummer två skämt ut bolaget och skapat rubriker världen över. Båda kommer omedelbart att lämna sina poster i bolaget, lovar den hårt prövade fadern.

Cho Hyun-Min, marknadschef vid det sydkoreanska flygbolaget, utreds av polisen misstänkt för att ha hystat vatten i ansiktet på en man på ett affärsmöte.

Hennes äldre syster Cho Hyun-Ah blev beryktad när hon 2014 tvingade ett av bolagets plan att återvända till gaten i New York för att kasta av en kabinanställd som haft fräckheten att servera henne macadamianötter i påse i stället för i en skål. Efter att ha avtjänat tre månader i fängelse återvände hon till familjeföretaget och en chefspost inom flygbolagets hotellverksamhet.

Pappa Cho Yang-Ho lovar nu att bolaget ska ”vända blad” och starta om med en starkare ledning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.