En kraftig brand bröt ut på ett fartyg vid en militärbas i San Diego, USA, under söndagen. Foto: AP

Kraftig brand på fartyg vid militärbas

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner på ett fartyg vid en militärbas i San Diego, USA. Ombord ska det ha funnits 160 besättningsmän när branden bröt ut. Enligt amerikanska medier har minst 21 personer skadats.

Det var vid klockan 9, lokal tid, på söndagsmorgonen som det började brinna ombord på fartyget USS Bonhomme Richard. Ett stort släckningsarbete inleddes och alla 160 personer ombord kunde evakueras.

17 sjömän och fyra civila har skadats och förts till sjukhus, ingen av dem har livshotande skador, rapporterar AP. Minst en av personerna har vårdats för rökskador.

På söndagseftermiddagen sa San Diegos chef för räddningstjänsten att branden kan fortsätta i flera dagar.

Det finns miljoner liter bränsle på det 23 år gamla fartyget, men det ska inte riskera att antändas av branden, enligt AP.

Vad som ligger bakom branden är ännu oklart, men den tros ha startat i ett lastutrymme på nedre däck. Det finns än så länge inga tecken på att branden skulle vara anlagd, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Se bilder från branden i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.