Nyhavn i Köpenhamn. Foto: Fredrik Hagen/TT

Krav på munskydd på restauranger i Köpenhamn

Publicerad

Smittspridningen av coronaviruset har under den senaste tiden ökat i Danmark igen.

Nu har man bestämt sig för att införa nya hårdare restriktioner för att minska spridningen.

Bland annat ska man bära munskydd på restauranger och barer.

Det senaste dygnet har 334 personer testats positivt med covid-19 i Danmark. Och med en ökad smittspridning i landet har man nu tagit beslutet att införa nya hårdare restriktioner.

På torsdag träder de i kraft och då kommer munskydd på restauranger, barer och kaféer att vara obligatoriskt. Kravet gäller bara när man går omkring och inte när man sitter ned.

Coronapandemin

Ska stänga vid 22

Dessutom ska allt nattliv stänga klockan 22 vilket kommer att gälla i Köpenhamn och ytterligare 16 kommuner i landet. Även privata fester måste avslutas senast klockan 22.

– Det är en klar uppmaning till hela befolkningen att skruva ner de sociala kontakterna under hösten, säger äldre- och hälsominister Magnus Heunicke vid en pressträff på tisdagen.

Utöver de nya riktlinjerna mot utelivet införs även nya restriktioner i den danska fotbollens högstaliga där nu bara 500 åskådare får besöka matcherna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet