Kritik mot utfrågningen av Trump: ”Betydligt mycket hårdare”

Uppdaterad
Publicerad

Trumpsupportrar är kritiska mot nattens utfrågningen av president Donald Trump, som de hävdar var mycket mer offensiv än den av utmanaren Joe Biden.

– Om utfrågningen av Biden var stillsam och vänlig var den här betydligt mycket hårdare, säger SVT:s Carina Bergfeldt som har följt nattens sändingar.

Även om en del av väljarna är kritiska till utfrågningen håller inte alla med om att Trump blivit orättvist behandlad.

– Vi har den andra sidan som menar att det här är USA:s president och han måste stå till svars för vad han gjort de senaste fyra åren, och det är rimligt att pressa honom mer, säger Carina Bergfeldt i SVT:s Morgonstudion.

Presidentvalet i USA 2020

Under utfrågningen pressades Donald Trump bland annat om USA:s strategi för att möta coronaviruset.

– Trump pratar om hanteringen av covid-19 som att det vore en framgångssaga. Vi hörde precis samma argument från vicepresidenten Mike Pence i debatten. Man har den inställningen att Donald Trump kan ha räddat miljontals amerikanska liv genom hur han hanterade krisen och stoppade resandet, men det finns siffror som väldigt klart motsäger det, säger Bergfeldt.

Hör mer av Carina Bergfeldts analys i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet