Ett amerikanskt kryssningsfartyg har satts i karantän efter att en i besättningen fått mässling. Foto: TT

Kryssningsfartyg satt i karantän efter att en person fått mässling

Publicerad

Ett amerikanskt kryssningsfartyg har satts i karantän efter att en i besättningen fått mässling. Omkring 300 passagerare och besättningsmedlemmar har inte fått lämna fartyget, som sedan måndagen befinner sig på Saint Lucia, ute på Karibiska havet.

Den kvinnliga besättningsmedlemmen som drabbats av den mycket smittsamma virussjukdomen har isolerats från de övriga personerna. Läget uppges vara stabilt, enligt chefsläkaren.

Fartyget används av scientologikyrkan, enligt NBC News.

Över 700 fall av mässling har rapporterats i USA hittills i år, det högsta antalet rapporterade fall i landet sedan 1994.

Utbrott i Göteborg

Förra året rapporterade WHO att mässling hade ökat i Europa. 35 personer dog i mässling och över 20 000 insjuknade under 2017, en fyrfaldig ökning enligt WHO.

Göteborg drabbades av ett mässlingutbrott 2018, och så sent som i april i år kom ytterligare rapporter om personer som insjuknat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer